AdWords kupon – így jutsz hozzá

Értékeld ezt a cikket!

Valamiféle mítosz övezi a Google Adwords kuponok használatát, ezért sokaknak jól jön segítség. A dolog lényege annyi, hogy a Google saját marketingje részeként igyekszik rábírni a felhasználókat az Adwords kipróbálására, és ehhez nyújt némi segítséget.

Mivel a hangsúly a kipróbáláson van, ezért új (egész pontosan 14 napnál nem régebbi) hirdetési fiókkal lehet kuponkódot igényelni. Az Adwords kupon 15.000.- Ft értékű és minimum 5.000.- Ft feltöltése esetén vehető igénybe. Szóval a kezdő hirdetési egyenleged 5.000.- Ft elköltésével 20.000.- Ft lehet. Ez az összeg annyira lesz elég, hogy megismerd és kipróbáld a szolgáltatást.

Ügynökségen keresztül is élhetsz új hirdetőként ezzel a lehetőséggel – ezt hirdetni is szokták – de a dolog lényege éppen az, hogy akár magad is igénybe veheted – ügynökség segítsége nélkül is.

Adwords kupon igénylés a Google-től

A kupon igényléséhez először egy e-mail címre lesz szükséged, melyet még nem használtál soha Adwords kampány kezeléséhez. Ezt kell majd megadnod az oldalon, melyet elérsz a képre kattintva:

Adwords kupon

Az igénylés után fogsz kapni egy mailt a megadott címedre, mely tartalmazza a kuponkódot és a további tennivalókat.

Adwords kupon igénylés

A kupon aktiválása a levélnek megfelelően az Adwords fiókodban történik, a Beállítások/Számlázás/Promóciós kódok alatt.

Érdemes szétnézned a fiókodban és megismerkedni a lehetőségekkel. Ha nem használtad még az Adwords-öt, akkor élj ezzel a lehetőséggel, és kezdd el első Adwords kampányod.

Azt azonban jó, ha tudod, hogy egy Adwords kampány sikerességéhez általában elég sok tapasztalat és némi idő is kell, így ettől a 15.000.- Ft-os Adwords kupontól ne várj csodát önmagában.

Úgy érdemes kalkulálnod, hogy napi 2.000.- Ft-os költségkeret alatt nam nagyon éri meg kampányt indítani. Így az Adwords kupon és a hozzá feltöltött 5.000.- Ft költségkeret nagyjából 10 napra lesz elég.

10 nap pedig csak arra lesz jó, hogy lásd az első eredményeket.

Írtam egy Adwords esettanulmányt, ahol lépésről lépésre bemutattam egy kampány kialakításának menetét. Érdemes elolvasnod, mielőtt hozzálátsz kampányod összerakásához. Emelett az Adwords súgójában is találsz hasznos információkat, ráadásul a Google ügyfélszolgálata is tud segíteni a 06 80 983 840-es (ingyenes) telefonszámon telefonszámon.