10 kihagyhatatlan online marketing blog

Értékeld ezt a cikket!

Az írás olvasással kezdődik. Ráadásul az interneten rengeteg érdekes és jó blogot lehet találni, mely az online marketinggel foglalkozik. Részben szubjektíven összeszedtem a kedvenceimet, melyek megérnek egy könyvjelzőt. Következzen a 10 legjobb online marketing blog!

 

NeilPathel.com

Neil Patel

A fickó lenyűgöző eredményeket ért el játszi könnyedséggel. Elsősorban szövegírásban és keresőoptimalizálásban érdemes rá hallgatni. Könnyedén és élvezetesen ír, kezdőknek és haladóknak egyaránt emészthető anyagokat. Arra készülj fel, hogyha olvasni kezded, viharos sebességgel kezdi el értékesíteni infotermékeit, viszont azon kevesek közé tartozik, akitől már csak azért is érdemes vásárolni, hogy megnézd, hogy ad el.

 

Copyblogger.com

Copyblogger

Tartalommarketingben és szövegírásban nagyon jók. Régi vágyam, hogy lefordítom és közzéteszem az anyagaik egy részét, melyek inkább inspirálóak, mint mélyen szakmaiak. Egy nagyon tartalmas hírlevélsorozatra lehet feliratkozni ingyenesen az oldalon melyet megéri végigolvasni, ha tisztább képet akarsz kapni a szövegírásról.

 

Thepitch.hu

The Pitch blog

Párját ritkítóan lendületes és érdekes blog, mely ráadásul magyar. A srácok amellett, hogy jól írnak nagyon otthon vannak a keresőoptimalizálás témakörében és anyagaik tükrözik ezt a mély tudást, viszont cseppet sem unalmasak. Rövid idő alatt lett meghatározó médiuma oldaluk az online marketing szakmának, nem véletlenül.

 

Marketingszoveg.com

Marketingszöveg.com

Ami jó az jó. Akkor is ha nagy részben keresztezik egymást a szolgáltatásaink. A blogon sok jó és tartalmas anyag jelenik meg, ráadásul nagyon profi módon tálalva. Az ingyenes tartalmak is kifogástalanok, a fizetős tartalmak között pedig mélyebb anyagokat lehet találni, érdemes legalább kipróbálni az előfizetést.

 

Digitalmarketer.com

Digitalmarketer.com

Mostanában igyekszem ritkábban látogatni a blogot, mert soha nem úszom meg vásárlás nélkül. Ennyire könnyedén értékesítő weboldalt még soha nem láttam. Rogyásig van egyébként hasznos ingyenes cikkekkel, letölthető tanulmányokkal. Az online marketing minden szegmensével foglalkoznak és nagyon magas színvonalúak az írásaik és a letölthető infotermékeik is.

 

Hubspot.com

Hubspot

Inbound marketing témakörben a legnagyobb oldal hatalmas mennyiségű tartalommal. A saját tartalommaketingjüket a szoftvereik köré építették, melyek árban meglehetősen húzósak a magyar vásárlóknak. A blog mellett érdemes körülnézni online kurzusaik között is, melyek közt szép számmal akadnak ingyenesek és pártíz dollárosak, melyek bőven megérik a pénzüket.

 

MOZ.com

MOZ

Eredetileg seo blognak indult az oldal, idővel pedig abból nőtte ki magát egy praktikus keresőoptimalizálási eszköz, mely az oldalra mutató linkeket térképezi fel. Nem a legpontosabb és legrészletesebb ezek közül, viszont nagyon egyszerűen, intuitíven használható. A cikkek anyaga pedig továbbra is nagyon hasznos olvasmány azoknak, kik érdeklődnek a keresőoptimalizálás iránt.

 

AionHill.com AionHill blog

Közép-Európa legnagyobb Magento fejlesztői (akik magyarok) csapatának blogja, mely 2016-tól közöl anyagokat. Az e-kereskedelem területéről tartalmas esetanulmányokat és elemzéseket lehet, sőt erősen ajánlott olvasni náluk. A cikkek frissek és érdekesek, és süt róla a szakértelem. Néha az a benyomásom, mintha eredetileg angolul születnének a bejegyzések, és aztán magyarítanák őket, de ez csak néha és nagyon kicsit zavaró.

 

Kozossegikalandozasok.hu

Közösségi Kalandozások

Nincs még egy ennyire naprakész magyar szakmai blog, mint a a Közösségi Kalandozások. Néha olyan érzésem van, mintha külön értesítést kapnának a készülő Facebook újításokról, mert sokszor nemzetközi szinten is itt lehet először róluk olvasni. Facebook marketing területén a legjobb blog, mely magyarul elérhető.

 

Hrenko.hu Hrenko blog

Ha csak napi 5 percet akarsz marketinggel foglalkozni, de azt minden nap, akkor itt tedd meg. A digitális marketing nagyon sok területéről lehet olvasni rövid bejegyzéseket. Az anyagok jó része fordítás, viszont nagyon sok forrásból táplálkozik a blog, így egy jó átfogó képet és szemléletet ad, ráadásul a forrást is mindig lehivatkozzák.