SEO elemzés

5/5 - (1 szavazat)

A SEO elemzés akkor segít rajtad, ha

  • már rájöttél, hogy a sok ingyenes, automatikus SEO elemzés semmit nem ér.
  • szeretnél jobb helyezést a Google keresőjében.
  • valós eredményeket szeretnél elérni.

SEO elemzés

Ismerjük és használjuk is a számtalan ingyenes (és fizetős)  szoftvert, melyek hasznosak is tudnak lenni, ha egy gyors képet akarsz kapni weboldalad jelenlegi helyzetéről.  A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy egy algoritmus, legyen bármennyire jó is, kevés. Kevés ahhoz, hogy minden olyan pontot láss, ahol változtatnod kell honlapodon a keresőoptimalitálás során.

A SEO elemzés során pontos képet alkotunk weboldalad jelenlegi helyzetéről. Több, mint 80 szempont alapján nézzük át honlapod. Végigmegyünk a kritikus pontokon és látni fogjuk, hol lehet javítani a keresőoptimalizálás során.

A SEO elemzés lehet keresőoptimalizlásod első lépése, vagy különálló szolgáltatásként is megrendelheted, hogy tisztában legyél a jelenlegi helyzettel.

Végeredményként egy kb. 10 oldalas, magyar nyelvű dokumentáció áll majd rendelkezésedre, benne az olyan tartalmi és szerkezeti elemek, melyek javítására szükség van ahhoz, hogy oldalad jól szerepeljen a keresőkben.

Fontos, hogy minden SEO elemzés több szoftver és saját checklist felhasználásával, egyedileg készül és szerepelnek benne olyan összetett szempontok is, melyet egy szoftver önmagában soha nem fog felderíteni.

Kulcsszókutatás

A kulcsszókutatás a keresőoptimalizálás alapja. Itt határozzuk meg azokat a keresőszavakat, keresési kifejezéseket, melyekre a későbbiekben optimalizálni szeretnénk az oldalt. A kulcsszókutatás egy komplex folyamat, melynek során a keresési volumen és a verseny függvényében kerülnek meghatározásra azon kulcsszavak melyekre optimalizálni érdemes az oldalt. Nem elég “elsőnek lenni a Google-ben”, kezdetben meg kell határozni azt is, hogy mire.

Szerkezeti SEO elemzés

A SEO audit alkalmával a szerkezeti elemzés során képet kapunk arról, hogy melyek azok a technikai paraméterek, melyek javításával előrébb szerepelhet oldalad a keresőkben. Feltárjuk az általános hibákat, hiányosságokat és összeírjuk, mit kell megoldania a fejlesztődnek. Megvizsgáljuk, hogy minden kód szabványos-e? Hogy melyek azok a technikai elemek, melyek javításra szorulnak a keresőoptimalizálás eredményességéhez.

Tartalmi SEO elemzés

A SEO elemzés tartalmi elemzéséből látni fogod, hogy milyen szöveges tartalmak szerepelnek az oldaladon jelenleg. Látni fogod, hogy segíthetik jobban a keresőoptimalizálást ezek a szövegek.

Képet kapsz arról, hogy mennyire tudja értelmezni a keresőrobot a szövegedet, illetve, hogy melyek azok a pontok, ahol hiányos, vagy épp nem megfelelő a honlapod tartalma. Látni fogjuk azt is, milyen SEO szövegek kellenek ahhoz, hogy honlapod megfeleljen a keresőoptimalizálás szempontjainak.

Off page SEO elemzés

Megvizsgáljuk az oldaladra mutató hivatkozások mennyiségét és minőségét. Feltérképezzük, hogy milyen oldalakról érdemes a keresőoptimalizálás során szerezned. Megvizsgáljuk azokat az alternatív módszereket, melyek a linkfarmokon túl – vagy helyett – előmozdíthatják a keresőben elért helyezésed.

Versenytárs elemzés

Mivel a SEO egy folyamtos verseny, melyet keresőben elfoglalt helyezezésekért és a releváns látogatókért vívsz a konkurenciával, érdemes felmérni a versenytársak helyzetét. A SEO elemzés ezért kiterjed a versenytársak erősségeinek és gyenge pontjainak megvizsgálására, hogy annak függvényében lehessen meghatározni a lépéseket, melyekkel előre kerülhetsz a keresőben.

Rendelj most gyors és tartalmas SEO elemzést!