Hírlevél készítés

5/5 - (4 szavazat)

Nulladik lépés online marketingedben, hogy elkezded összegyűjteni a vásárlók és érdeklődők e-mail címeit. Ez az amit a saját érdekedben még ma el kell kezdened, aztán jöhet a hírlevél készítés.

Írd fel vásárlóid e-mail címét egy kockás füzetbe, tegyél ki hírlevél feliratkozási lehetőséget az oldaladra, vagy indíts el egy Facebook nyerményjátékot – teljesen mindegy hogyan, de csináld! A hírlevél készítésben már tudok segíteni.

hírlevél készítés

A hírlevél készítés az adatbázissal kezdődik

A világ vezető oldalai: a Google (Gmail, Youtube, Google+), a Facebook, vagy itthon az Origo (Freemail), és a Samona (Citromail, Startlap) mind-mind adatbázis-építésre vannak kihegyezve. Ezek az oldalak már ott tartanak, hogy a felhasználók adatbázisára irányított hirdetésekből keresnek pénzt. Neked most elég csupán annyi, hogy saját ajánlataiddal el tudd érni azokat, akik már jártak nálad.

Hírlevélküldő rendszerek választása

Ha túl vagy a hírlevél készítés nulladik lépésén, vagyis megvan az adatbázisod, akkor pedig csináljuk meg életed első hírlevelét. Adatbázisod méretétől függően célszerű egy hírlevélküldő rendszert választani. Fontos szempont, hogy segítsen az adatbázis további építésében, tehát tudjon a honlapodon feliratkozót gyűjteni és adjon visszajelzést arról, hogy hányan olvasták hírleveled a címzettek közül. Több, mint 10 hírlevélküldü szoftver használatában szereztem tapasztalatot. Így biztos, hogy tudok segíteni a választásban az egész fapados megoldásoktól kezdve az automatizálható rendszerekig.

Mire figyelj hírlevél készítésnél?

A hírlevél készítésénél a tárgymező kulcsfontosságú, mert ez dönti el, hogy számíthatsz-e hírleveled további olvasására. Előny, ha jól néz ki a hírleveled, de nem zsúfolhatjuk tele képekkel, mert könnyen a spamek között találhatjuk magunkat. Fontos része a hírlevélnek az oldaladra mutató link, célszerű ezért kiemelt helyen szerepeltetni. Ha egy mód van rá akkor a hírleveled legyen elérhető a weboldaladon is. A hírlevél készítésénél nem feledkezhetünk meg a törvényileg előírt kötelezettségedről sem: mindenképp meg kell felelni az adatvédelmi törvényeknek és lehetőséget kell adni a leiratkozásra is.

Megvannak a címek? Vágjunk bele! Kérj ajánlatot hírlevél készítésre!