Webszövegírás

5/5 - (1 szavazat)

A webszövegírás során a szövegíró a szöveget a webes felület formai és tartalmi követelményihez igazítja.

Webszövegírás a szövegírás egy olyan különleges műfaja, ahol a forma majdnem olyan fontos mint a tartalom. Fontos, hogy a honlap szövegei tagoltak, könnyen áttekinthetőek, informatívak legyenek. A webszövegírás nem csak a látogatóknak fontos, hanem a keresőoptimalizálás miatt is egyre nagyobb a jelentőségű.

webszövegírás

A webszövegíró tudja, hogy miközben olvasol, más ablakok is nyitva vannak, és néhány chatprogram is fut a gépeden, Tudja, hogy nincs sok ideje, elmondani, amit akar.

Nekünk is csak 2 percünk van, hogy megtudd, a webszövegírás során egyszerre figyelünk arra, hogy a szöveg érdekes, érthető, áttekinthető és hasznos legyen. Nem azért kerüljük a webergonómia, eye-tracking és F-shaping szavakat, mert nem értenéd, hanem mert tudjuk, hogy most nincs időnk elmondani mindezt.

Fontos, hogy a  webszöveg a keresőrobotoknak is emészthető legyen, hiszen részben ez alapján rangsorolják a weboldalakat. A webszövegírás ma már a keresőoptimalizálásnak is legalább olyan fontos eleme, mint a programozás.

Onnan ismersz meg egy jól megírt webszöveget, hogy egy szempillantással áttekintheted és hamarabb el tudod mondani a tartalmát, mint végigolvastad volna. Majd pedig ez után el tudsz merülni a részletekben.

Tegyük hatékonyabbá honlapod most! Kérj ajánlatot webszövegírásra!