Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás és a szövegírás kéz a kézben járnak. Ahogy a webszövegírásnál már említettük, nem elég a látóknak írni a szöveget, hanem gondolni kell a  weboldalak szövegét böngésző keresőrobotokra is. A keresőoptimalizálás abban segít, hogy rád találjanak. A keresőoptimalizálás segítségével elérheted, hogy weboldalad az elsők közt szerepeljen Google találatai között, így az érdeklődők a te honlapodon kössenek ki. A keresési találatok második oldalán akár egy holttestet is el lehet rejteni – a kutya sem fogja megtalálni.

keresőoptimalizálás

On page keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás során nem elég átszerkeszteni a weboldal meta elemeit és forráskódját.  Az onpage (oldalon belüli) keresőoptimalizálás keretein belül szükség van minőségi webszövegírásra is. Ez nem azt jelenti, hogy a weboldalad szövege szlogenek és kulcsszavak halmozásából álljon. Ellenkezőleg!  Egyszerre írunk minőségi webszöveget a keresőrobotok és a látogatók számára. Hiszen a keresőoptimalizálás folyamán az a elsődleges cél, hogy a látogatók egyedi, releváns és minőségi tartalommal találkozzanak. A webszövegírásnál törekedni kell az egyedi szövegre,  hiszen a keresőoptimalizálás alapja az egyedi szöveg, amit csak minőségi webszövegírással lehet elérni.

Off page keresőoptimalizálás

Az offpage keresőoptimalizálás régen csak linképítésből állt. Ma már nem elég bejelenteni a weboldaladat a linkgyűjteményekbe. Sőt ha csak bejelented őket az még kártékony is lehet a weboldalad helyezése szempontjából. A linképítés folyamán nagyon fontos a linkszövegírás. Nem elég csak linkeket építeni a weboldaladra, és kulcsszavakat felhalmozni a link körül. A linkeknél is minőségi szövegírásra van szükség. Sőt ma már nem csak gyűjteményekbe érdemes linket építeni, hanem érdemes olyan cikkeket, webszövegeket, pr cikkeket írni más oldalakra is amelyekkel tudod erősíteni a saját weboldalad. Gondolj bele, te is szívesebben kattintasz rá egy olyan linkre ami releváns szövegkörnyezetben van, és már maga a linkszöveg is érdekes. Nincs ez másképp a keresőrobotokkal sem. Ráadásul ők is azt figyelik, hogy milyen minőségű a link és hányan kattintanak rá. Ezért fontos a minőségi és egyedi linkszövegírás és linképítés.

Legyél a Google-ben is az elsők közt! Kérj ajánlatot keresőoptimalizálásra!

 

Ajánlatkérés!